
RODZAJE TAPAS / TYPES OF TAPAS
– PAPA HUANCAINA
ziemniak w sosie huancaina, oliwka, kolendra, lekko pikantne / potatoes in huancaina sauce, olives, coriander, spicy
– AJI DE GALLINA
kurczak w sosie serowo- orzechowym w żółtej papryce chilli / chicken in cheese- nuts sauce with yellow chilli pepper
– CEVICHE
świeże filety rybne w soku z limonki, kolendra, czerwona cebula, papryka chilli limo / fresh fish in lime juice, coriander, red onion, chilli pepper limo, choclo corn
– CAUSA
pasta z ziemniaków z sokiem limonki, żółtą papryką chilli i, nadzienie kurczak, avokado lub krewetki / mushed potatoes in lime juice, yellow chilli pepper filled with chicken, avocado or shrimps
– EMPANADAS
wołowina, kurczak, szpinak, krewetki / beef, chicken, shrimps, spinach
– LECHE DE TIGRE
koktail z ceonviche – ceviche coctail
– AJI LANGOSTINOS
krewetki w sosie serowo-orzechowym z żółtą papryką chilli
RODZAJE EMPANADA / TYPES OF EMPANADA
-wołowina, warzywa, papryki peruwianskie / beef, vegetables, peruvian chillies
-kurczak w sosie serowo-orzechowym, żółta papryka chilli / chicken in cheese and walnuts sauce, yellow chilli pepper
-szpinak, biały ser, żółta papryka chilli / spinach, cottage cheese, peruvian chillies
-krewetki w sosie serowo-orzechowym, żółta papryka chilli / shrimps in cheese-walnuts sauce, peruvian yellow chilli






